Той обяви, че АБВ става партия и ще участва при редовни избори в България

"Това е болезнена загуба за АБВ. Резултатът е далече от този, който гонихме”, коментира в студиото на Нова телевизия Румен Петков. 

 

"Неколкократно сме поставяли въпроса каква е цената на кампанията. Парите водят след себе си присъствието в медиите. Очевидно е, че в една от вестникарските групи ние няма как да присъстваме. Поради точно ограничения си финансов ресурс отсъствахме и от националния ефир на трите големи телевизии”, обясни Петков

 

По думите му сме станали свидетели на една "изкючително груба" кампания срещу АБВ

 

"Една от причините БСП да има този слаб резултат е, че тя не се занимаваше с десницата, а само с АБВ. От четири години предупреждавам, че с това ръководство и по този начин БСП се води към смърт”, допълни бившият вътрешен министър.

 

"Тези резултати не са край на политическата кариера на Георги Първанов, а напротив. Той е човек с чувство на отговорност. Ние трябва ясно да заявим, че АБВ се структурира като политическа партия и ще участва на редовни избори у нас. Трябва да кажем ясно на десетки пъти лъганите членове на БСП, с които се злоупотреби, че ако те искат нещо стойностно като политическа формация, това е АБВ”, завърши Румен Петков.