По думите му в този си вид България е опасна и за себе си, и за Европейския съюз

"Благодаря на избирателите, които гласуваха за нас. В големите областни градове "България без цензура” е втора след ГЕРБ”, заяви на пресконференция след края на изборния ден лидерът на ББЦ Николай Бареков.

 

"Провалът на Станишев е категоричен и заслужен. Лютви Местан винаги би могъл да танцува върху трупа на своя политически партньор”, коментира той. 

 

"Искаме да направим план за излизане от кризата, за предсрочни парламентарни избори и служебно правителство, определено от нашите четири партии, както и министър председателя, в консенсус. Да бъде подкрепено от президента Росен Плевнелиев и да отидем на избори следващите два-три месеца. Народът няма да се успокои, ако нещата стоят по този начин”, заяви Николай Бареков.

 

"Нова зима в управление Орешарски-Местан-Станишев е авантюра за България. Ако вместо Орешарски, там застане Бойко Борисов и ГЕРБ – същата работа. Нашата сила е голяма и не може да стои извън парламента”, каза още Бареков. 

 

По думите му приоритет за ББЦ е социалната политика

 

"Тази държава, с толкова беден народ, е опасна и за себе си, и за Европейския съюз. Деца, възрастни, млади хора са зарязани буквално да оцеляват и те не знаят по какъв начин”, допълни той.

 

Бареков поясни, че партията му е отворена за диалог и е готова за обединителен подход, който да даде възможност всеки български гражданин да се чувства добре представен в управлението на държавата.