Никога не съм смятал, че невинен може да бъде осъден, коментира той

Оправдателна присъда получи бившият вътрешен министър Цветан Цветанов. Той беше обвинен за присвояване на пари от бюджета на Министерството на вътрешните работи в полза на друг.  

 

Цветан Цветанов бе оправдан по обвинение за длъжностно присвояване на малко над 50 000 лева. Парите от бюджета на МВР били платени като обезщетение на Орлин Тодоров, бивш шеф на антимафиотите във Велико Търново. 

 

Освен тези две дела, Цветанов е подсъдим и по трето. То пък е за престъпление по служба - тъй като не е разписал правила за работа в службата за подслушване СДОТО, както и че безконтролно са били.

 

Още по темата

 

Две заседания - толкова трябваха на Темида, за да оправдае бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Делото се гледа по съкратената процедура по искане на самия Цветанов, а прокуратурата поиска 5 години затвор. 

 

„Чухте решението на съда. Няма да направя коментар. Присъдата ще бъде обжалвана в законоустановения за това срок, заяви прокурор Калоян Ангелов. 

 

За разлика от прокуратурата, адвокатът на Цветанов излезе видимо доволен от съдебна зала. Това е една малка стъпка за г-н Цветан Цветанов към пълната му реабилитация и една огромна крачка за българското правосъдие”, каза Менко Менков. 

 

Цветанов бе лаконичен, след като чу оправдателната присъда и подчерта, че в ролята си на вътрешен министър е подписвал документи само с цел добруване на служителите в МВР

 

Никога не съм смятал, че невинен човек може да бъде осъден”, коментира той.

 

Този път Цветанов не се извини на Темида за всички обидни квалификации, които е отправял, но пък беше категоричен, че именно засегнати от неговите думи хора, стоят зад съдебните дела срещу него.

 

На 29 май Цветанов ще чуе още една присъда. По обвинение, че шест пъти е постановил „Не” на искане за подслушване отново на бившия антимафиот номер 1 на Велико Търново – Орлин Тодоров.