Филмът, с участието на Стефания Колева и Карла Рахал, е създаден по едноименната книга

Филмът на Ваня Щерева "Образцов дом", създаден по едноименната книга, вече може да се гледа в онлайн пространството. В него участват Карла Рахал и Стефания Колева, а сюжетът се развива около двете главни героини, които не съумяват да намерят любовта.

 

„Хубави, умни жени не намират любовта - в тези героини се разпознават хиляди жени. Защо не я намират? Сами търсят причините, самоиронизират се, но отказват да се примирят с това положение. Мисля, че основният белег на този материал е хуморът, както и едни истини, които всеки си мисли, но никога не формулира по този забавен начин”, казва именитата писателка.

 

Книгата е любима на много хора, а късометражният филм е репетиция за пълнометражен. В момента Ваня търси финансирането му и се надява да стане колкото се може по-скоро.

 

За приятелството си със Стефания Ваня споделя: „Тя е една от най-близките ми приятелки. Бяхме в един клас в НАТФИЗ - класа на Стефан Данаилов. Там тя и Карла Рахал бяха чудна сценична двойка. Реших след толкова години да ги събера отново заедно. Много обичам Стефания и между другото, каквото и да правя, за мен понеделник вечер е закон - вкъщи пред телевизора, вълнувам се за нейните роли в „Като две капки вода”, стискам палци и изпращам есемеси”.

 

Целия късометражен филм "Образцов дом" на Ваня Щерева може да гледате ТУК.