Не пропускайте премиерата на клипа на „Зелена светлина” в петък, 30 май, в 00.00 ч. във Vbox7.com

Песента „Зелена светлина“ е един неочакван музикален проект на финалистката от  X Factor Теодора Цончева в партньорство с Тодор Гаджалов и специалното участие на Део. Парчето е с модерно поп-денс звучене по музика на Теодора Цончева и Тодор Гаджалов, който е и автор на аранжимента. Текстът е дело на Лора Николаева, Теди и Део. Продуцент на сингъла е Заки Соколов, който се върна под светлините на прожектора като част от журито във втория сезон на X Factor.

Премиерата на сингъла ще се състои на 30 май в известен столичен клуб. Освен презентация на видеото към песента, артистите ще представят на живо „Зелена светлина“ заедно с някои от най-емблематичните изпълнения на Теди в предаването и авторски песни на Тодор Гаджалов. Онлайн премиерата на видеото ще се състои в петък, 30 май, в 00.00 ч. във Vbox7.com в официалния канал на Вирджиния Рекърдс.

„Зелена светлина“ е дебютен проект за Теодора Цончева, която нашумя с участието си във втория сезон на X Factor и се класира на четвърто място на финала на шоуто. Музикалният път на Теодора обаче започва много преди формата. Още като дете тя започва да пее в най-популярната вокална група в България – „Бон-бон“, а по-късно доразвива вокалната си техника с помощта на един от най-уважаваните педагози – Алис Боварян.

Тодор Гаджалов се занимава с музика от 5-годишен. Завършва музикалното училище в Пловдив с профил пиано, а в момента е студент в музикалната академия в София. В детските си години е лауреат на множество певчески конкурси.

Двамата с Теодора се запознават и сприятеляват в музикалната академия, където учат поп и джаз пеене в класа на Алис Боварян. След участието на Теди в X Factor, Тодор й се обажда да я поздрави, като я кани да чуе някои негови демо записи. Вместо да слушат обаче, двамата решават да напишат песен заедно. Теодора Цончева пише текста заедно с приятелката на Тодор - Лора, а той прави аранжимента. Музиката на песента е дело на Теди и Тодор. Резултатът от работата им е именно „Зелена светлина“.

Теди пуска демо на песента на своя бивш ментор в X Factor Заки от дует „Авеню“, с когото и след края на формата поддържа приятелски отношения. Заки решава да подаде ръка на младите артисти и се впуска в нещо, което е зарязал преди години, но което му се отдава безпогрешно – продуцирането. Теодора споделя на Заки, че търсят човек, който да вкара хип хоп в парчето и той привлича Део в проекта. Не след дълго, четиримата – Заки, Тодор, Теодора и Део - са в студиото, където записват парчето, а посланието е красноречиво – да дадем зелена светлина на любовта и свободата.

„Много се радвам, че Део се съгласи да участва в парчето, защото той внася една различна нотка, с която песента звучи завършено”, казва Тодор. 

„Прекалено сме обвити в задръжки, комплекси и страхове. Ще ми се да имаме свободата да отстояваме себе си и мечтите си.  Да се „заразяваме“ с любов, смелост и сила! Ако думата „епидемия“ може да добие това позитивно значение, бих била безкрайно щастлива!“ - споделя Теди.

Заснемат и свежо видео към парчето, с което да облекат посланието си. Клуб, танци, веселба – всички тези неща, които карат младите хора да се чувстват свободни и изпълнени с радост. Видеото е дело на момчетата от X Future Любо Цанков и Павлин Табашки, за които Заки, Теодора и Тодор споделят колко са им признателни за отлично свършената работа.

„За танците в клипа се обърнахме към най-добрите в страната – Makosa Nostra, начело с Мако. Момчетата и момичетата свършиха перфектна работа. Обичаме ги и нямаме търпение отново да работим заедно“ - казва Теодора.

„Видеото се получи много свежо, защото в снимките участваха много млади хора, които заразени от нашата музика, дадоха допълнително настроение и атмосфера, и най-вече усещането за приятно изкарване. Надяваме се, това да е посланието, което ще достигне до младите хора, които ще го гледат.” –  завършва Тодор.

Изпълнителите признават, че работата по общия им проект е протекла по най-приятния, забавен и приятелски начин. Невъзможно е това да не си проличи, когато ви „заразят“ със своето настроение и талант в „Зелена светлина“.  Не пропускайте премиерата на  клипа на „Зелена светлина” в петък, 30 май, в 00.00 ч. във Vbox7.com.

Снимка: Любомир Цанков