Те не знаят къде са, шокът е много силен, констатира лидерът на опозицията

„Две партии се разсипаха от тази тройна коалиция - БСП и „Атака” ги няма”. Такъв коментар направи в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Бившият премиер се похвали, че в Брюксел са го посрещнали „на крака” и поясни, че „разгромяващата” му победа над лидера на ПЕС в България „има много силен оттенък в Европа”, предаде БГНЕС.

Още по темата

 

По думите на лидера на опозицията това, че Европарламента не са влезли националисти, показва, че българският народ е много мъдър. „И лъжите, които им спретнаха колегите от ‘Атака’, не са останали без последствие за тази партия… ‘Атака’ си заминаха”, заяви Борисов, който определи хората на Волен Сидеров като „безпомощни същества”.

 

Председателят на ГЕРБ отхвърли твърденията, че е заедно с Николай Бареков и „България без цензура”, като ги нарече „пълни лъжи”.

 

Борисов коментира и внесения от ГЕРБ вот на недоверие в правителството на тема енергетика, който трябва да обсъди днес Народното събрание:

 

Очаквах, че вотът ще бъде първа точка, защото трябва да бъде една-единствена. Те се правят, че нищо не се е случило в неделя, а вече политическото пространство е различно. Те не са победили нито на избори за българския парламент, нито удържаха вота на недоверие в неделя”, отбеляза бившият министър-председател.

 

Станишев не може да си подреди листата. Неговата партия не го избира пръв, а иска да управлява държавата и да прави ремонт на кабинета. Те не знаят къде са, шокът е много силен. Искам да ги помоля да преодолеят егото си и да отидат на предсрочни избори”, призова Бойко Борисов. Той посочи, че вече са се появили нови партии с резултати - АБВ, ББЦ, Реформаторският блок.

 

Според лидера на опозицията следващият парламент няма да е същият. „Ще седнем тогава, ще направим консултации публично пред хората, за да се стабилизира държавата… Сега как да се работи – те седят вътре като болни прасета и се гушат и не знаят какво ще правят. Какви ремонти, какви кабинети ще правят тези хора”, попита риторично Борисов.

 

Бойко Борисов прогнозира, че кабинетът няма да подаде оставка, защото „са хора без морал и без никакъв феърплей… В неделя на вота не сме ги били с 1,2 %, а с над 12 %. Трябва да си отиват. Ако това продължи, всички, които подкрепят това правителство, ще са съпричастни към катастрофата, в която България влезе”.