До острите реплики се стигна по време на дискусията на вота на недоверие

До размяна на остри реплики стигнаха Владислав Николов от ГЕРБ, зам.-председателят на парламента Мая Манолова и Кирил Добрев от левицата по време на дискусията на вота на недоверие на кабинета заради политиката в сферата на енергетиката.

 

"Госпожо председател, искам да ви обърна внимание, че е непристойно един министър да ми клати глава и да ме заплашва с жестове и групата вдясно. А тези отляво, моля ви да мълчите! Хората са ви дали вот и са ви казали какво е отношението към вас", каза Владислав Николов от ГЕРБ.

 

Мая Манолова пък се опита да го прекъсне, като обясни, че думата му е дадена в рамките на дебата, а не да обижда енергийния министър Драгомир Стойнев. Депутатът бе категоричен, че не е обиждал представителя на правителството. Николов се обърна с предупреждение към икономическия министър: "Господин министър, за сетен път ви предупреждавам, главата ще си я клатите у вас". След това депутатът от опозицията нарече Стойнев "това момче в ъгъла", а Манолова му обърна вниманието, че "момчето" е член на кабинета и го предупреди да го нарича "господин министър".

 

Думите на Николов към Стойнев предизвикаха депутата от „Коалиция за България” Кирил Добрев, който се обърна към колегата си от ГЕРБ: "Как си клати Стойнев главата си е негова работа. Аз казал ли съм ти, че си метър и четиридесет? Стани да видиш колко си голям". Мая Манолова се опита да го прекъсне, но Добрев продължи с въпросите към Николов: "Казал ли съм ти, че си плешив и че си грозен?".