По-интензивно ще вали над планинските и западните райони

От утре у нас започва период с по-хладно и дъждовно време. През нощта купесто-дъждовните облаци над източните райони ще се разпаднат и валежите ще спрат.

 

Утре сутринта на места по морето е възможно все още да превалява. От запад облачността ще се увеличава, като първо ще е средна и висока, а по-късно ще дойдат и ниските облаци с дъждовете и гръмотевиците. По-интензивно ще вали над планинските и западните райони и то в късните часове на деня. И утре са възможни градушки. През нощта срещу петък от северозапад ще започне да прониква по-хладен въздух. Максималните температури ще бъдат в интервала 22 – 27 градуса.

 

 

По Черноморието облачността ще е променлива. Сутринта на места все още е възможно да превалява, но преди обед ще има и слънце, а следобед и вечерта отново ще вали и гръми. Максималните температури ще са от 23 до 27 градуса, а на водата от 18 до 21. Вълнението ще е слабо до умерено.

 

В планините облачността ще е значителна, като следобед ще паднат интензивни дъждове с гръмотевици. Ще духат умерени до силни северозападни ветрове, а температурите по върховете ще са от 4 до 13 градуса. 

 

Предстоящата промяна на времето у нас е свързана с идващият от север студен въздух, който ще обхване Северна и Централна Европа. На много места там се очакват съществени валежи. В Източна Европа и Балканите утре все още ще е топло със следобедни дъждове. В края на деня студеният фронт вече ще се простира от Виена до Москва, като през нощта срещу петък ще премине и през нашия полуостров.

 

В южните и източни части на континента, където утре студът все още няма да е достигнал, максималните ще са от 22 до 27, 28 градуса. В останалите райони ще са от 13 до 18, 19 градуса.

 

У нас основното понижение на температурите ще се случи в петък. Тогава ще е ветровито, облачно и дъждовно с повече валежи в Западна и Централна България. В събота ще остане хладно, с максимални около 20 градуса. Ще е облачно, но преваляванията от запад ще отслабват и спират. В неделя, понеделник и вторник в сутрешните часове ще има повече слънце, + а следобед ще се завърнат краткотрайните летни дъждове. Температурите плавно ще тръгнат нагоре и във вторник вече ще са от 21 до 26 градуса.

 

Утре облаците от запад ще се увеличат, ще превали, а през нощта ще започне и да захладнява.