Хората на Бареков призовават Местан и Станишев „да не експериментират с народа”

След като Бойко Борисов „отвори вратата” към всички, дори БСП, от „България без цензура” на Николай Бареков заявиха, че биха си сътрудничили с двете водещи политически сили, но без сегашните им ръководства. Условието им – ГЕРБ и БСП „по демократичен път да се освободят от амортизираните и провалени политици”.

 

Искаме диалог с БСП и ГЕРБ, но призоваваме тези партии да ревизират поведението на своите стари лидери - Станишев и Борисов”, заявяват от ББЦ, предаде БГНЕС.

 

Сергей Станишев трябва незабавно да напусне политиката, а не да мисли за поста еврокомисар. Това е безсрамна търговия с националните интереси. Борисов и Цветанов трябва да го последват и да минат през „Чисти ръце”. На този етап трябва да има национален консенсус за предсрочни избори и датата на тяхното провеждане”, смятат хората зад новия политически субект.

 

От „България без цензура” призовават Лютви Местан и Станишев „да не експериментират с народа, като удължават живота на кабинета „Орешарски” до датата на предсрочните избори” и настояват да имат свои представители в ЦИК, РИК и СИК.

 

„Единственият вариант на партиите да оцелеят е да съставят надпартиен служебен кабинет, в който да попаднат почтени хора, които да гарантират прозрачност и професионализъм. По същия начин трябва държавнически да се подходи към избора на еврокомисар, като първо видим ресорите, за които страната би отговаряла”, посочват от хората на Бареков. Според тях кандидатурите на Сергей Станишев и Кристалина Георгиева са „спорни, от професионална и морална гледна точка” и „политически пристрастни и конюнктурни”.