Според данни на НИМХ този сезон е един от най-дъждовните в историята

След вчерашния проливен дъжд над столицата "Софийска вода” е получила 110 сигнала. Най-засегнати са били районите Княжево, Лозенец, Хладилника и Красна поляна. 

Още по темата

 

С приоритет са обслужени сигнали от обществени сгради като болници, училища и детски градини. Оказана е помощ и при сигнали за обекти, които са от обществено значение, въпреки че при някои от тях няма канализация, поддържана от "Софийска вода“. 

 

Това са подлези, Околовръстното шосе, дъждовни оттоци, които са задържали листа или земни маси. Дежурни екипи на "Софийска вода” ще има на разположение и през тази нощ.

 

Според данни на НИМХ този сезон е един от най-дъждовните в историята – за месец април са паднали 136 литра дъжд на кв. м в София. Всяка дъждоприемна шахта има утаителна част, която събира едри предмети и пръст, които не би трябвало да стигат до канала.

 

При създалата се валежна обстановка проводимостта на шахтите се влошава от листа и клони, понякога от предмети - празни бутилки и други неправилно изхвърлени отпадъци, които  попадат върху решетките и ограничават притока на вода.