Състезанието е по случай Световния ден за ходене на работа с колело

17-тото издание на Традиционно Софийско велошествие по случай Световния ден за ходене на работа с колело и големият финал на кампанията „До работа с колело” ще се проведе на 31 май.


Стартът ще бъде даден в 18:30 часа. Началото ще бъде дадено пред Паметника на Съветската армия, а маршрутът ще минава през ул. „Ген. Йосиф Гурко” срещу ул. „Любен Каравелов”, бул. „Васил Левски”, бул. „Патриарх Евтимий”, ул. „Цар Асен”, ул. „Солунска”, ул. „Дякон Игнатий”, ул. „Ген. Йосиф Гурко”, бул. „Васил Левски”, бул. „Цар Освободител”, влизане в Княжеската градина срещу ул. „Кракра”, като финалът ще се състои пред паметника на Съветската армия.


„Чрез шествието насърчаваме усилията на всички ни за по-добра градска среда и велосипедни решения за София”, съобщават организаторите от Сдружение „Велоеволюция”.


Финалът на шествието ще бъде и финал на второто издание на националната кампанията "До работа с колело". Инициативата е насочена към насърчаване използването на колелото като средство за транспорт до работа.


Организаторите отбелязват, че на миналогодишното издание е бил отбелязан своеобразен рекорд от навъртяни близо 40 000 велосипедни километра, 419 индивидуални участника и 51 фирми.