Момчил Неков е напълно уверен, че за него не са гласували по грешка

Момчил Неков или Номер 15 стяга багажа за Брюксел. Човекът, който измести от първото място в листата соцлидера, е напълно уверен, че 34 000 души са гласували за него не по грешка. 

 

Неков не приема да бъде наричан „грешка”.  

 

Дори и да е късмет, няма случайни неща в този живот”, заявява той.

Още по темата

 

След неочаквания си успех обаче пуснал тото. 

 

Избирането му, както и решението да замине за Брюксел, предизвика лавина от коментари и хипотези. Интрига няма, категоричен е Номер 15 днес.

 

Много хора се опитаха да създадат конфронтация с ръководството на БСП. В смисъл на - какво мислят за мен Сергей Станишев, Илияна Йотова, Мая Манолова”, коментира Неков. „Станишев е човекът, утвърдил тази листа. Но не знам какво мисли. Каза, че ще говори с мен, когато има време”, обясни новоизбраният евродепутат.

 

Слуховете за натиск да се откаже от мястото си в Брюксел Момчил Неков отрича категорично.

 

Запитан, дали не е неволен участник в задкулисна схема за компрометиране на председателя Станишев, Неков заяви, че против лидера си няма да застане.

 

Аз съм социалист и за мен не банките и корпорациите, а хората са най-важни”, заяви Неков, запитан с какво смята, че е спечелил подкрепата на 34 000 души.

 

Около това фокусирал кампанията си и затова го харесали. Не било нужно да го познават,  да е известен.

 

Решението да замине за Брюксел взел веднага. Обявил го чак вчера, за да има време да се адаптира към новата реалност, в която попаднал.