Скрит губещ е ГЕРБ, ссновният печеливш е Реформатският блок, обясни Кольо Колев

„Резултатите от евроизборите, които са най-точния барометър, доказаха, че това е седмицата на отговорите. Стана ясно, че на лъжата краката са къси и че царят е гол. Стана ясно, че не е нужно да имаш медийна империя, за да успееш да заблудиш хората за тоталния си крах и провал”, това заяви за "Събуди се" ПР експертът Ивет Добромирова. Тя бе категорична, че изборната активност, макар и 30%, е „нормална”.
 
Целта на кампанията, която се водеше, беше да се омерзят хората и да не отидат да гласуват. Имайки предвид това, избирателната активност беше доста висока и затова толкова много хора се изненадаха, залагайки на това, че няма да има избирателна активност”, допълни Ивет Добромирова.
 
Тя зададе на социолога от агенция „Медиана” Кольо Колев въпроса: „Не ви ли е срам, след като така безсрамно лъжете, без значение дали защото са ви накарали или защото некадърно си лъжете работата?”
 
Кольо Колев отхвърли обвиненията, като риторично попита на свой ред – „Нима мислите, че има толкова много пари, с които могат да купят професионалистите?” Социологът посочи, че за евроизборите са се изговорили „много глупости”. 
 
По негови думи, всички социологически агенции са познали абсолютно точно резултатите на основните политически сили. Това обаче, което абсолютно никой не е познал, е, че „едни 230 хиляди гласа, които се очакваха за една партия, не отидоха да гласуват”. 
 
Провалът е на БСП, защото не можаха да си мобилизират хората. Не е толкова вътрешно-икономическата криза, причината е, че голяма част от електората на БСП, особено по-възрастните са силно проруски настроени, а поведението на БСП бе по-скоро проевропейско”, посочи икономистът Владимир Каролев.
 
Скрит губещ, без съмнение, е ГЕРБ. Основният печеливш е Реформатският блок. Това е реалната дясна алтернатива на ГЕРБ, която се появи и успя да пробие. Именно тук се крие загубата на ГЕРБ”, посочи Кольо Колев. 
 
Ивет Добромирова обаче бе категорична, че има един губещ и това е всеки, който не е пръв. 
 
Ще се възпроизведат ли резултатите от евроизборите  на следващите парламентарни избори? Чуйте мнението на гостите в студиото във видеото.
  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си