Това съобщава вестник "Репортер"

Не плащаме ток, ако електромерът е негоден, съобщава "Репортер". Потребителите да не плащат сметките за ток и вода, ако електромерите и водомерите им не са минали проверка за точност и изправност. Това поискаха от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.
 
Според председателя на агенцията Стефан Цанков в нарушение са две от трите енергоразпределителни дружества. Данните на надзорния орган показват, че 10 на сто от електромерите в страната не са проверени дали са в техническа изправност и дали измерват точно.
 
И още от печата:
 
Над 250 хил. държавни служители, полицаи, военни, прокурори, съдии и надзиратели да започнат сами да си плащат здравните осигуровки, съобщава "24 часа".
 
Такова предложение е обсъждано вчера в комисията за публични политики на БСП, чийто председател е Георги Пирински. Идеята, която срещнала подкрепа, била лансирана от депутата д-р Емил Райнов - бивш зам.-здравен министър в Тройната коалиция. Заседанието било по повод отчета за едногодишното управление на кабинета “Орешарски”.