Шофьорът остава в ареста в Стара Загора, не е употребил алкохол преди инцидента

Хиляди старозагорци се събраха на протест в центъра на града и оставиха цветя на мястото, където снощи джип прегази четиригодишно момченце, което загина на място. Тъжни и гневни, хората настояват за справедлив процес, ефективна присъда и законодателни промени.

 

Около 19 часа снощи, шофьорът, около 40-годишен мъж от Стара Загора, е нарушил два забранителни знака и е навлязъл в пешеходната зона, където блъска детето. В момента той е в ареста. Предстои да му бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт при катастрофа. Пробите за алкохол и наркотици са отрицателни, съобщиха от полицията.

 

Гражданите направиха символична ограничителна линия от цветя на мястото, където джипът е навлязъл в пешеходната зона и е прегазил детето. Момченцето се казва Паоло и има сестра близнак.

 

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров каза, че до два месеца всички подстъпи към детски площадки ще бъдат допълнително обезопасени:

 

„Можем да затворим всички улици към пешеходната зона с кашпи или други прегради, но преградите пред глупостта са малко”, заяви градоначалникът.

 

Масовият израз на протест във връзка с трагичния случай беше организиран в социалните мрежи. Призивът към старозагорци бе да засвидетелстват с цвете в ръка съпричастността си към близките на Паоло и да поискат справедлив процес.  

 

Четиригодишно дете почина, след като снощи беше блъснато от джип, докато карало колело в близост до училище „Васил Левски". Детето е било с родителите си. Според свидетели джипът се е движил с висока скорост. Инцидентът става в пешеходната зона в града.

 

Информация: Анна Турлакова