„България без цензура” настоява изборите да са в края на октомври

„Коалиция за България” остана безмълвна след изказването на председателя на ДПС Лютви Местан. Той поиска оставка на кабинета „Орешарски” в края на септември или началото на октомври, служебен кабинет и избори в края на октомври, най-късно началото на декември.


През деня в сградата пристигнаха депутати и представители на ръководството на партията. Никой от тях обаче не пожела да коментира каква ще бъде официалната позиция на партията. По неофициални данни Сергей Станишев също се намира в централата на БСП.


Кирил Добрев от БСП заяви, че оповестеното от Лютви Местан тази сутрин за предстоящи парламентарни избори е позицията на ДПС и „всички ние все още чакаме позицията на БСП”.
Единственият, който коментира изказването на Местан, бе Янаки Стоилов от сградата на Народното събрание.


„Ние носим отговорността на мандатоносители. Явно до този момент тази роля БСП не е изпълнила достатъчно пълноценно. Ние ще продължим, само ако отстояваме тази позиция и ако ни се даде възможност наистина да се проявим като мандатоносители. Датите не могат да бъдат самоцел. Ние не водим консултации просто за времето на изборите, ние ще водим разговори за това какви задачи е оправдано да продължат живота на правителството и на парламента”, обяви Янаки Стоилов.


Председателят на Народното събрание Михаил Миков също посети сградата на "Позитано" 20. На излизане обаче той отказа да коментира изказването на Лютви Местан.


От "Атака" не виждат смисъл в нови избори по старите правила. От Реформаторския блок смятат, че заслугата за преждевременния край на правителството е тяхна - заради разкритията за "Южен поток".


„България без цензура” настоява изборите да са в края на октомври. Оставка сега и избори веднага - това е позицията на ГЕРБ.


Повече по темата гледайте във видеото.