Според Коритаров пък БСП няма да позволи опозицията да предизвика избори

„Новината е скритото цинично лице на една партия и на една концепция за управление, която е двуизмерна като отношение към властта и като отношение към избирателите. Отношението към властта, което показва БСП и в частност нейният лидер, е онтошение на вкопчване. Отношението към избирателите е отношение на особен цинизъм”.


Това заяви в студиото на „Здравей, България” журналистът Георги Коритаров по повод пресконференцията на БСП, на която се очакваше БСП да съобщи дали ще бъдат проведени предсрочни парламентарни избори, както преди ден бяха подканени от Движението за права и свободи.


Той вади задължителното гласуване заради озлобление. Озлобление заради унижението, което му нанесе ДПС с принципната си позиция и оценка за резултатите от евровота”, категоричен бе Коритаров.


„Станишев се опита да смени темата, но тя така или иначе остава. Стана ясно, че той няма избор и го осъзнава”, заяви от своя страна журналистът Светлана Джамджиева.


„Битката е кой да е субектът, който ги предизвиква. Те няма да позволят опозицията да предизвика избори. Те искат те да наложат волята, за да не изглеждат съвсем разгромени”, коментира още Георги Коритаров.


„Тежък капан за ГЕРБ е това, защото ГЕРБ ще бъде вкаран в една конюнктура с БСП да изпълни една поръчка да бъде инструмент за отмъщението на Станишев срещу ДПС”, заяви Коритаров.


Целия разговор гледайте във видеото.