Местан каза, че би подкрепил идеята предсрочните избори да се проведат в по-ранната есен

„Станишев не го коментирам, на него пак някой му е виновен. Най-вече, че аз съм жив. Ако ме нямаше, сигурно щяха да са първа сила”. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира думите на Сергей Станишев от извънредната пресконференция на БСП. 

Още по темата

 

Точно след денонощие - в същата зала на Народното събрание и в същия час, в който вчера ДПС сложи край на мандата на кабинета „Орешарски”, БСП поиска задължително гласуване и съобщи, че започва консултации за предсрочни избори.

 

Видимо е вече напрежението между партньорите. Станишев не посочи конкретна дата за предсрочни избори, но най-вероятно очаква да са в ранната есен. Той заговори за оставащите седмици на този кабинет, в които правителството имало да свърши важни неща.  

 

Лидерът на ДПС Лютви Местан каза, че би подкрепил идеята предсрочните избори да се проведат в по-ранната есен. „Каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи” – така той отговори на подкрепата на БСП към задължителното гласуване. В същото време ГЕРБ подкрепят вотът да стане задължителен. 

 

Междувременно парламентът одобри емитирането на нов външен дълг, който щял да послужи за погасяване на стари задължения.