Николай Бареков става член на ръководството на Алианса

"България без цензура" и нейните евродепутати се присъединяват към Алианса на европейските консерватори и реформисти. Решението обяви лидерът ББЦ Николай Бареков.   

 

„Европейската и идейната ни визия съвпада най-много с тази на Европейските консерватори и реформисти”, заяви Бареков, цитиран от БГНЕС. По думите му документите за присъединяването са готови и ще бъдат приети на заседанието на групата на Алианса в сряда.

 

„Ще стана член на ръководството на Европейските консерватори и реформисти. Ще получим високи постове в ЕП. Те ще бъдат предоставени на колегите ни, които са в списъка за министри и зам.-министри”, каза още лидерът на „България без цензура”. Вчера той обяви, че е получил предложение за заместник-председателско място от една от групите в Европарламента, но не разкри откъде точно идва то.  

 

Алиансът на Европейските консерватори и реформисти е дясноцентристка европейска партия. Обединява консервативни партии с либерални икономически принципи, включително евроскептични политически сили. Групата е четвъртата по големина в Европарламента.