Ябълката на раздора в сериала е актьорът Нандиш Сидху

„Гласуването е необходимост. Всеки човек трябва да упражнява правото си на глас, защото по този начин може да промени нещата” – колкото и актуално да звучат за родната действителност, това всъщност са думи на Тина Дута и Рашми Десаи – двете главни актриси в премиерния индийски сериал на Нова „Моята карма”, който стартира утре, 9-и юни, от 13.30 ч. Макар в телевизионната поредица двете да са врагове, в реалния живот са сериозни съмишленици, особено що се отнася до повишаване избирателната активност сред сънародниците си.
 
Заедно с други известни актьори, Дута и Десаи се включиха в кампания, която призовава хората да гласуват на предстоящите избори за Долна камара на парламента в Индия /т.нар. Лок Сабха/. Освен че коментират защо според тях е важно всеки да гласува, двете си спомнят първия път, когато са упражнили правото си на глас, и споделят дали биха гласували за партии или предпочитат мажоритарния вот. 
 
Освен с активната си гражданска позиция, двете актриси нашумяват именно с участието си в „Моята карма”, като и до днес не спират да привличат медийното внимание върху себе си. „Царицата на скандалите” – така индийската преса нарича Тина Дута (в ролята на бедната Ичха), известна с бурния си темперамент. Самата тя обаче отказва да й бъде приписвано подобно определение. „Аз съм човек, стъпил здраво на земята, който просто изисква това, което му се полага”, споделя тя в свое интервю. Любопитното около Дута е, че Тина не е истинското й име. Актрисата се казва Дебошмита Дута – решава обаче, че трябва да намери нещо по-кратко и взима името на домашния си любимец – Тина. 
 
Не по-малко известна в Индия е и Рашми Десаи, която играе ролята на злата Тапася в поредицата и заслужено си спечелва титлата „най-подлото момиче в индийската телевизионна история”. Десаи е била професионална танцьорка на индийски танци, което обяснява и изключително успешното й представяне в местния Dancing Stars. Най-голям шум обаче предизвиква с личния си живот и връзката си с екранния й партньор Нандиш Сидху – в „Моята карма” именно той влиза в ролята на ухажора на богатата Тапася, който след това се влюбва в бедната Ичха. Двамата сключват брак, но сюжетът с невъзможната любов в сериала се повтаря и в реалния живот – връзката им преминава през множество трудности и скандали и днес вече не крият, че са разделени.
 
Преди да стане известен с участието си в „Моята карма”, а впоследствие и с брака си с Десаи, Нандиш Сидху работи като модел. По-ранната му кариера пък е още по-далече от светлините на прожекторите – Нандиш учи в Кралския военен колеж и дори има амбицията да стане военен пилот. След това решава, че трябва да се реализира в сферата на услугите и се мести в Мумбай, където учи хотелиерски мениджмънт. Животът обаче има други планове за него – от сферата на услугите се озовава на модния подиум, от където пътят към телевизионните камери е кратък. Когато по-късно става известен, Нандиш признава, че винаги е обичал да позира пред огледалото като модел, без да подозира, че един ден това ще се превърне в негова професия. Също като Десаи и Дута, той също се ангажира с различни социални каузи – Нандиш ръководи движение за борбата с дрогата, което макар в момента да е съсреодоточено в Делхи, вече има планове за разрастване в Мумбай и Бангалор. 
 
Премиера на „Моята карма” – от 9-и юни /понеделник/ от 13.30 до 14.30 ч. по Нова