Според Петър Москов да кажеш, че ще има избори през юли е юридическа неграмотност

"Изборите не може да са през юли месец, най-вероятно няма да са и през август, а първата седмица на септември. Не е важна датата, а какво ще стане след изборите”, коментира в "Здравей, България” социологът Кънчо Стойчев. 

 

"Важното е да разберем, че не може да се връщаме към управление на инат, нито ни трябва управление, в което основният смисъл е да се пречи на другия. Имаме една прекрасна възможност на нов старт и спиране на крясъците и обвиненията”, каза социологът. 

Още по темата

 

Според него поведението на лидера на Сергей Станишев по отношение на намерението му да стане премиер е неадекватно за един държавник. Подобна информация се появи в публичното пространство, която бе потвърдена негласно от представители на БСП.

 

"Опорните точки на Станишев през последните седмици са да ни накара да говорим как ще се гласува и кога ще стане това, а ние му играем по свирката. Оставка трябва да има незабавно, не защото някакви политици са се разбрали, а защото една година между 60 и 80% от българите искаха тази оставка. Това е победа на смислените хора на България, които не се предадоха”, коментира Петър Москов от Реформаторския блок.

 

Според него да кажеш, че ще има избори през юли е юридическа неграмотност, а Станишев е всичко друго, но не и неграмотен. На въпрос защо тогава го е казал, Москов заяви, че това се дължи на политически договорки.

 

"Позицията на Реформаторския блок е, че за нас след изборите трябва да има дясноцентристко управление. Възможно сътрудничество за нас е единствено с ГЕРБ. Блокът не вижда друг възможен потенциален партньор във формирането на мнозинство”, обясни Петър Москов.

 

"Влизането на блока в мнозинство, което да подкрепя реформистко управление, е свързано с подписването на програма за управление по часове и по дни. Няма да допуснем мимикрията на ДПС и лицето Делян Пеевски”, допълни той.