Българска продукция на Нова e гледана повече от турския сериал в праймтайма на bTV

На 10 юни, вторник, Нова стартира лятната си програмна схема. Една от основните промени в най-гледаното време – между 20:00 и 23:00 часа, е излъчването на предаването „Съдби на кръстопът” от 20:00 часа. Промяната съвпадна и с първия ден, в който bTV излъчиха новия си турски сериал със същия начален час. Според данни на независимата международна пийпълметрична агенция Mediaresearch в първата вечер на този директен сблъсък има категоричен победител:

 

„Съдби на кръстопът” привлича 32.4% от активното население (18-49 години), гледащо телевизия в този часови пояс, докато bTV отчита стойност под 20%.

 

Друга промяна в програмата на Нова от вчера е пускането на специално лятно издание на Новините на Нова в 22:00 часа. Резултатът от първия ден е повече от окуражаващ – Нова е лидер по време на излъчената новинарска емисия, като рейтингът на първото издание е дори с 65% по-висок от този на централната емисия в 19:00 часа (сред активното население на възраст 18-49 години).

 

„Много сме щастливи от тези резултати. Те показват, че взетите сериозни програмни решения отговарят адекватно на реалните потребности от качествени новини и забавни програми на българската телевизионна аудитория”, каза Дидие Щосел, Главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.