Видеото към дебютния сингъл „Самурай” заснето със специална hi-end технология

Победителката от втория сезон на X Factor Жана Бергендорф представи видеото към дебютния си сингъл „Самурай”, заснето със специална hi-end нова технология. За снимките за първи път в България е използвана роботизираната Full Motion Control Rig снимачна система на MRMC, с която са заснети и сюрреалистични сцени в музикални видеоклипове на Кайли Миноуг и Ед Шиърън, както и във впечатляващи тв продукции за британските BBC и Sky Movies. 

Снимките на „Самурай“ са направени в „Музея за история на София: Централни минерални бани“, като във видеото зрителите за първи път имат шанса да надникнат в реставрираната баня с богата история. 

За снимките Жана сменя три визии – в бяло, зелено и червено-черно, създадени за нея от дизайнерката Антония Йорданова. Сценичен партньор на Жана във видеото е атрактивният Мартен Роберто. 

Автори на музиката и аранжимента са едни от най-успешните автори и продуценти на Острова в момента Рей Хеджис и Найджъл Бътлър. Българският текст е дело на Руши Видинлиев, като песента има и английска версия - Remember Me.

Режисьор на продукцията е Кирил Киров–Кико с оператори Силвестър Йорданов и Бедрос Халваджиян. 

Песента, която дебютира директно под #1 в iTunes Bulgaria, може да бъде свалена онлайн оттук

Същевременно всички, които по примера на Жана Бергендорф искат да станат част от музикално шоу №1 в света, вече могат да се записват за кастинг за третия сезон у нас на xfactor.novatv.bg. X Factor се завръща тази есен в ефира на Нова.