Мачът беше белязан от два отменени гола

Мексико победи Камерун с минималното 1:0 в двубой от група "А" на Мондиал 2014 в Бразилия. Мачът се игра на стадион "Даш Дунаш" в Натал, а съдията Вилмар Ролдан от Колумбия и неговите помощници се превърнаха в главни действащи лица през първото полувреме.


В 10-та минута топката се озова в мрежата на Шарл Итанж. Попадението обаче не бе зачетено заради спорна засада на Джовани дос Сантос.


В 21-та минута Самуел Ето`о бе много близо до гол, но негов удар срещна гредата. В 29-та минута се стигна до центриране от корнер, след което играч на Камерун отклони топката, която стигна до Джовани дос Сантос от метър-два вкара в мрежата на Итанж за втори път. Асистент-съдията вдигна нова, още по-спорна засада, като по този начин бе отменен и този гол.


В 58-та минута Асу-Екото стреля силно от фал, а топката рикошира в стената и излъга вратаря Очоа, но за негово щастие кълбото мина до гредата.


В 61-та минута Орибе Пералта довкара топката в мрежата на Итанж, след като вратарят на африканците първо успя да спаси удар на Джовани дос Сантос, но при добавката Пералта бе точен и този път попадението бе зачетено - 1:0.


До края на мача до нов гол не се стигна и така Мексико спечели важни три точки.