Не е важно кой управлява, а как, категорични са участниците в ДАНСwithme

Протестът успя напълно. Оставката е на косъм разстояние, а системата се разпадна заради него. Основният смисъл е, че гражданското общество отново бе събудено и има реална позиция, която се защитава. Всяко следващо управление ще бъде контролирано от гражданите”, каза в студиото на „Събуди се” един от организаторите на протестите през последната година Георги Илиев.

 

„Ще ходя на протеста и довечера. Като че ли нищо не се промени в последната година”, допълни Неца Манова, която хората познават като „жената с носията и метлата”.

 

„С присъствието си на протеста искам да кажа, че обществото не е заспало и не е забравило за това, което са направили досега. То ще бъде там докато не се научат как да работят. Не е важно кой управлява, а как”, категорична е Деси Николова, която се превърна в едно от най-емблематичните лица на протеста. Снимката ѝ, в която е прегърнала полицай, стана хит не само у нас, но и в световната преса.

 

„На този етап временно трябва да има задължително гласуване. Това е истински въпрос, който трябва да бъде зададен на референдум”, заяви Илиев.

 

Целия разговор по темата гледайте във видеото.