Изборите през юли или август са малоумие, казва математикът

„Не знам какво става в задкулисието, но изпускаме нещо много важно – докато се занимаваме с вътрешнополитически проблеми, България загуби част от кредитния си рейтинг. Това бърка в джоба на всеки от нас. Така че политиците да си опичат акъла, защото със своите действия в момента те водят директно обедняване на българския народ”, каза в студиото на „Събуди се” математикът проф. Михаил Константинов.

 

Невъзможно е да има избори в края на юли. Изглежда, че ще бъдат тогава когато трябва да бъдат – края на септември и началото на октомври. Очевидно управляващите не четат Конституцията и Изборния кодекс. Преди да кажем кога трябва да са изборите, трябва да питаме кога могат да бъдат проведени. Всички документи са разписани по дати така че да са 60 дни след указа на президента. Тепърва ще има консултации и оставки”, допълни той.

 

„Служебен кабинет също управлява без парламентарна подкрепа, така че няма нищо страшно в това, че няма действащ кабинет, стига да си вършат добре работата. Нека забавим малко топката и си направим избори когато трябва”, заяви Константинов.

 

Целия коментар на проф. Константинов гледайте във видеото.