Обръчи на ДПС са главни играчи в строителството на газопровода у нас, посочи той

„Тези неща, които се случват между едни фирми и една банка за резултат от сътресения на последния етаж. Сътресенията са в резултат на това, че Доган е решил, че някой не си изпълнява задълженията или че някой не му е потребен”, заяви за „Събуди се” бившият шеф на Националната служба за сигурност - Атанас Атанасов, относно информацията за готвеното покушение срещу Делян Пеевски и насочените обвинения за това спрямо Цветан Василев и хора около него.
 
Атанасов обясни, че в основата на всичко стои разрив между Ахмед Доган и Цветан Василев, като ябълката на раздора е КТБ, чийто корпоративен собственик по документи е именно Василев.
 
„Отдавна е известно, че това е банката на ДПС. Нещо се случи в управлението на този основен обръч, но не знам какви са конкретните причини. Интересно е, че тези публични сътресения станаха, когато Цветан Василев придоби друга банка”, посочи още той. 
 
Бившият шеф на Националната служба за сигурност определи случващото се като активно мероприятие и  допусна, че зад него  може да се крият интереси, свързани с проекта "Южен поток":
 
„Не изключвам опитът за покушение над Делян Пеевски да е за разпределение на порциите по проекта "Южен поток". Основните играчи в строежа на газопровода на българска територия са обръчи на ДПС. Не е изключено банката да не се е държала правилно и да не е дала това, което се е искало.”
 
Целия разговор с Атанас Атанасов в „Събуди се” гледайте във видеото.