Прокуратурата ще обжалва решението на съда да освободи тримата задържани

Прокуратурата ще обжалва решението на съда да освободи тримата задържани за планираното убийство на депутата Делян Пеевски. Решението дойде късно снощи след многочасово чакане.

 

Според защитата обвинението е съшито с бели конци. Появиха се обаче и коментари, че зад случващото се може да стоят интереси, свързани с изграждането на „Южен поток”. Делян Пеевски заяви, че има пълно доверие на разузнавателните органи у нас. 

 

Късно снощи след решението с което Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев бяха освободени стана ясно, че в документите по делото се посочва не планиране, а опит за убийство. Според адвокатите парадоксалното е, че не са посочени нито място, нито дата. За момента обаче Методиев остава в болница, след като изпадна в прединфарктно състояние.

 

Съдебното решение е за това къде обвинемите да прекарат времето до делото, на което ще разгледа обвинението в убийство. И все пак, според експерти, то означава много. В документите по делото името на Делян Пеевски се споменавало на едно-две места, но никъде нямало и дума за убийство.

 

Обвързването на случая с банкера Цветан Василев се оказа напълно непотвърдено от прокуратурата, въпреки,че адвокат Хаджигенов съобщи, че имал информация, че клиента му Георги Христов познава банкера. 

 

Според Атанас Атанасов зад целия казус е възможно да стоят интереси свързани с участието или пък неучастието на дадени фирми в „Южен поток”.

 

Делото, на което прокуратурата ще може да обжалва решението за освобождаването на тримата обиняеми е 19 юни.