Максималните температури в понеделник ще са между 23 и 28 градуса

Новата седмица ще започне със слънце. Времето над страната ще бъде влажно, с променлива облачност, значителна около и следобед. На много места ще паднат краткотрайни валежи с гръмотевици, по-интензивни над североизточните райони и планинските части на Западна и Централна България.

 

Минималните температури са от 13 до 18 градуса. През деня ще бъде малко по-хладно от обичайното за средата на юни с максимални температури между 23 и 28 градуса.

 

Над Черноморието през по-голямата част на деня ще бъде предимно облачно с превалявания. Следобед ще настъпи спиране на валежите и временно разкъсване на облаците. Ще духа слаб североизточен вятър. Температурата на водата ще е от 21 до 23 градуса. Вълнението на морето е слабо, на юг от Бургас до умерено.

 

Над планините времето ще бъде хладно, предимно облачно с валежи, по-интензивни следобед. Ще има и гръмотевични бури. По високите части температурите ще са от 7 до 10 градуса.

 

У нас във вторник ще бъде малко по-топло. Преди обед ще има повече слънце, а следобед главно в западните и централни райони отново ще превали и прегърми.

 

В сряда краткотрайни следобедни валежи и гръмотевични бури ще има над почти цялата страна. Възможни са и градушки. В четвъртък дъждовете у нас ще продължат, като в северните и източни части ще паднат значителни валежни количества. Температурите ще се понижат и най-високите ще са от 19 до 24 градуса.

 

В петък отново ще превалява, а в събота ще настъпи подобрение на времето. Ще бъде предимно слънчево, а кратки дъждове се очакват само над планините. Ще се затопля.

 

Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg

 

Още по-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg

 

Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg