Няколко апартамента изгоряха при пожара в Бургас

Психично болен мъж запали блок в Бургас, изгоряха няколко апартамента. Инцидентът стана в петък. Причинил го е 36-годишният Димитър Тенев, който подпалил жилището, в който живее неговата баба. Мъжът има апартамент и в съседния вход, където хората също се оплакват от сериозни проблеми.

 

Пожарът в края на работната седмица е предизвикан от Димитър, с прякор Тинката, който освен, че има психическо заболяване, прекалява и с алкохола. Часове преди да лумне огънят той бил пиян и агресивен, разказват съседи. Последното му влизане в болница е било преди две седмици.

 

Най-силно от пожара в петък е засегнат апартаментът на баба му. С нея живее и майката на Димитър. Той твърди, че пожарът е инцидент и е тръгнал от телевизора след късо съединение.

 

Десетки семейства живеят в страхСъседите обаче са пропищели от подобни инциденти и от тежките скандали в семейството. По време на пожара са били евакуирани повече от 15 души от блока. Един от тях разказа пред камерата на Нова ТВ, че преди огъня се чул силен гръм. Комшиите смятат, че е било въпрос на време битовите скандали да прераснат в инцидент.

 

Живеещите в блока казват, че са заложници на психично болния мъж, който злоупотребява с алкохола. Дълги години пишат писма до всички възможни институции, но жалбите им остават без отговор. Настояват прокуратурата да се намеси, за да не се стига до нови инциденти.

 

Димитър Тенев страда от маниакална шизофрения. Повече за случая му ще научите от видеото.

 

Репортер: Цеца Алексова