Според Иво Инджев Путин пренарежда картите в България

Това е мафиотска битка, като война на кланове”, коментира в предаването „Здравей, България” журналистът Полина Паунова от „Медиапул” относно обвиненията в последните дни за планове за убийството на депутата от ДПС Делян Пеевски.

 

Това е илюстрацията на тезата за обръчи от фирми около ДПС. Но това не е обръч, а спирала. Като я опънеш от едната страна, ще те удари по пръста от другата”, коментира журналистът. 

 

Според нея банкерът Цветан Василев е като Делян Пеевски – подизпълнител на „Кой?”, но се оказва, че е едно стъпало под депутата. 

 

Това е театър с тези поръчки – и Борисов беше поръчан, и Бареков беше поръчан”, припомни Паунова. 

 

Според финансиста Кольо Парамов почетният председател на ДПС Ахмед Доган е прекалил „в своя анализ, след като срещу него имаше един мистър Клийн, който се превърна в мистър Бийн”. 

 

Ситуацията с поведението на Станишев днес докара Доган до положение да принуди всички, които държат парите да се държат така. С което си отмъщава на всички български политически партии”, заяви Парамов. Според него банкерът Цветан Василев има нужда „да се отърве от Пеевски завинаги”. По думите му Делян Пеевски е осигурил 90 000 гласа за ДПС, но те утре могат да се превърнат в сериозен проблем от гледна точка на преразпределението на властта, което не трябва да се допусне по такъв елементарен начин. 

 

Ако сега Пеевски бъде ограничен финансово да въздейства върху ромите да гласуват, то тези 90 000 гласа трябва да се търсят като брой в Турция. И Василев много ще загуби, и държавата много ще загуби, ако продължава да тресе КТБ”, заяви Парамов. 

 

Миналата година в КТБ влязоха с 9,9% акции от банката на Путин”, заяви журналистът Иво Инджев. „Задачата, спусната на България тази година, беше да вкара колкото се може повече проруски депутати в Европейския парламент. Пренапрегнаха пружината и в крайна сметка проруските партии загубиха изборите. Сега Путин пренарежда картите в България”, смята още журналистът. 

 

Целия разговор гледайте във видеото!