Минималните температури ще са от 13 до 18 градуса, а максималните между 24 и 29 градуса

Във вторник отново ще има валежи и гръмотевици, а в Добруджа и условия за градушки. През нощта валежите в западните и северните части от страната постепенно ще спират, но облачността ще се задържи значителна.


Денят ще започне с облаци в западните и централните райони, мъгли около водните басейни и слънце по Черноморието и крайните южни райони. Облаците бързо ще се увеличават и преди обед в западните, а следобед и в източните райони ще прегърмява и превалява. По-интензивни ще са валежите в Западна България.


Минималните температури ще са от 13 до 18 градуса, а максималните между 24 и 29 градуса.    


По морето преди обед ще има разкъсани облаци, които бързо ще се увеличават. Следобед по цялото крайбрежие ще превалява и прегърмява, по-съществено на юг. Температурата на водата е от 21 до 23 градуса.


В планините облачноста ще е значителна, ще вали и гърми по-интензивно в Западна Стара планина, Рила и Пирин. На връх Мусала максималната температура ще бъде около 7 градуса.
Над Северна и Централна Европа ще е предимно облачно и дъждовно. По-съществени валежи ще има в Прибалтика, в страните около Алпите и западната половина от Балканския полуостров.


Максималните температури в по-голямата част на континента ще са от 20 до 25 градуса, по-ниски на север, а по-високи по Средиземноморието от 26 до 30 градуса.


В сряда ще се задържи дъждовно с по-съществени валежи в западните и централни райони. По Черноморието ще има условия за силни гръмотевични бури и градушки.


В четвъртък отново ще вали, повече в централните райони, а в петък в Източна България и планините.


След облаците и валежите през делничните дни, в събота и неделя вече ще е предимно слънчево и ще се затопли.


Очакваме вашите снимки и видеа, свързани с пролетните капризи на времето за рубриката „Моята новина” на NovaNews.bg.


Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg


Още по-подробна, 24-часова прогноза може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg


Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg