Броени дни до началото на кастингите за третия сезон на музикално шоу №1

Броени дни остават до началото на кастингите за третия сезон на X Factor, който се завръща тази есен в ефира на Нова. Кастингите за музикално шоу №1 започват на 2 юли и за 11 дни ще преминат през пет града - Велико Търново, Русе, Варна, Бургас, Пловдив и София.

По традиция първият домакин на прослушванията е Велико Търново – 2 юли, следват градовете Русе –  3 юли, Варна – 5 и 6 юли, Бургас – 8 и 9 юли, Пловдив – 11 и 12 юли, а последен домакин е София – от 14 до 16 юли. Музикалните таланти могат да се запишат за кастинг на официалния сайт на шоуто xfactor.novatv.bg, но има възможност да се явят и без предварителна регистрация. Съветът към кандидатите е да се регистрират предварително, за да бъде обработена кандидатурата им по-бързо и лесно. 

Екипът на X Factor Bulgaria ще посрещне талантите в 9.00 ч. на мястото на кастинга в съответния град. Важно е те да носят документ за самоличност, а участниците под 18 години задължително трябва да с родител или настойник.

В градовете Варна, Бургас, Пловдив и София, където прослушванията продължават два или три дни, талантите могат да се явят и на втория ден. Няма горна възрастова граница за участие, няма и ограничения в избора на жанр. Условието е кандидатите да представят по две песни, като едната трябва да е в стил поп. По желание талантите могат да носят и синбек към избраните от тях изпълнения и не забравяйте– X Factor е единственото шоу, в което могат да участват както солови изпълнители, така и дуети и вокални групи. 

Прослушването ще се проведе на специално място, където ще са само изпълнителят и екипът на X Factor. По време на кастинга участниците ще получат повече информация за сроковете, в рамките на които ще стане ясно дали са одобрени за следващите етапи на шоуто. 

Ако имате въпроси, можете да изпратите въпрос на официалната Facebook страница на предаването, или да се обадите на телефон 0885 61 33 63, 02 /974 04 33.