Лидерът на ГЕРБ отрече да има отношения с Делян Пеевски и Цветан Василев

В „Здравей, България” в понеделник журналистът Иво Инджев изказа твърдение, че Делян Пеевски е посъветвал Бойко Борисов да подаде оставка. 

Още по темата

 

"Някакъв човек е решил да пише книга на мой гръб. Не искам да коментирам подобни идиотски твърдения. Само идиот може да каже такова нещо. Омръзна ми като наближат избори знайни и незнайни герои да започнат да се упражняват върху нас и да пишат сценарии”, каза от своя страна председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Той не пожела да коментира конфликта между Делян Пеевски и Цветан Василев с думите, че за него има много по-важни теми, по които да говори.

 

"Нямам отношения нито с Пеевски, нито с Василев. Не ме интересува в какви отношения са двамата, а каква е неустойката по "Южен поток". За разлика от другите, на нас ще ни се наложи да управляваме и ако тя е 10%, което прави 380 млн. евро, откъде ще ги вземе бюджетът”, попита Борисов.

 

На въпрос дали има сближаване на медиите на Делян Пеевски с ГЕРБ, той заяви, че никога не е определял на коя медия кога и какво да пише за него

 

"Изнервен съм не от въпроси, а че в държавата парите изчезнаха и че има опасност да се разклати банковата система", коментира още Борисов.

 

По повод оставката на кабинета "Орешарски", той припомни, че многократно ГЕРБ са призовавали за това и няма особено голям смисъл от днешния Консултативен съвет при президента.

 

"До този момент нито една партия не ми се е обадила и не съм говорил с никого", заяви Борисов в отговор на въпрос за евентуални бъдещи коалиции. Според него вече няма значение кой ще спечели изборите, тъй като държавата е в колапс.