Възрастната жена трупала вехтории от години

Огромен пожар изкара посред нощ на улицата жителите на осеметажен блок в Пловдив. Огънят лумнал в апартамент, пълен догоре с вехтории и чували с отпадъци, които собственичката на жилището трупала в него от 20 години.

 

Безсънна нощ изкара 25 семейства от блока в квартал „Кючук Париж“. До 4 часа сутринта пожарникарите потушавали пламъците, обхванали апартамент на шестия етаж.

 

Жилището, в което е избухнал пожарът, е от сто квадрата. Целият догоре е пълен с всякакъв вид боклуци. Дори пожарникарите не успели да отворят вратата и влезли със стълба през прозорците.

 

Собственичката на жилището е 77-годишната Стефка Стоименова. Съседите й твърдят, че тя е клошарка с психически проблеми. Спи по пейките в парковете и рядко се прибирала, за да стовари поредната порция събрани боклуци от улиците. По думите им жилището е в този вид от 20 години. Оттогава е и борбата им с институциите.

 

Жената има три деца, които живеят в столицата, а съпругът й починал.

 

Всички апартаменти от шестия етаж надолу са наводнени. Живеещите в блока ще свикат събрание, за да изселят принудително съседката си.

 

Повече за инцидента ще научите от видеото.

 

Репортер: Благой Бекриев