Любопитната класация е дело на американския вестник "The wallstreet journal"

Как щеше да се развие Световното първенство по футбол, ако държавите се състезават по нестандартни дисциплини - като например кой би бил рекордьор по телесна мазнина или кои са най-големите пиячи?


Любопитната класация е дело на американския вестник "The wallstreet journal". Там колегите разиграват шампионата между държавите, които участват в Мондиал 2014 по съвсем различни критерии. Според тези, които избрахме, ако Световното първенство беше за телесна мазнина, шампион щяха да са Съединените щати.


Ако пък първенството беше за най-голям пияч - очаквано руснаците биха били на първо място с малко над 15 литра алкохол на човек годишно.


Ако ви се е случвало да видите по улиците хора, които отскачат от стени, парапети и всякакви други ръбове по улиците, то сте видели човек, който практикува паркур. Малко обаче знаят, че България може да се гордее със световен шампион по Паркур, и то двукратен.


„Аз бях скептично настроен понеже един приятел от училище ми каза, че някави хора от шестия етаж скачали на първия и аз му казах, че това няма как да стане, защото ще се скъсат ръцете”, обяснява Делян Димитров – Дидо, двукратен Световен шампион по паркур.


Така вече 8 години, ръцете на Дидо не само не са се скъсали, но и той продължава да гони нови успехи.


След спортната зала, отиваме да си отдъхнем в кухнята - оказва се, че освен вкусно в България ни излиза и евтино. Причината - според проучване на Европейския парламент шопската салата е най-любимото ястие на европейците. Към нея върви и една студена бира. Тя пък оказва се сред държавите на Стария континент е най-евтина у нас.


„В България винаги е имало хубава бира - от век насам, България има хубава бира. Така че качеството не е за сметка на цената. Българската бира е с изключително качество и това нашите клиенти чужденци много често го казват”, обяснява Даниел Георгиев - собственик на ресторант.


От масата се местим в световната мрежа - друга гордост на България може да е първото място в света за цена и качество на интернет. И както се казва - истината се ражда в конкуренцията.


За каквото и състезание да говорим формулата за успех е ясна - много желание, още повече усилия и щипка талант.


Повече по темата гледайте във видеото.