Днес градушки и порои причиниха огромни щети и унищожиха земеделска продукция

В сряда валежите ще продължават. В Източна България има и условия за градушки. Тази вечер валежите в западните части от страната ще продължават, а облачността ще се задържи значителна.

 

Днес градушки и порои заляха Смолянската община Баните. Нанесени са огромни щети,като реколтата е унищожена почти изцяло. Има и наводнени къщи. От наводнението пострадаха и в шуменското село Суха река,където днес се бориха с пораженията от водната стихия. Местната река снощи преля, а вълната е помела всичко по пътя за минути.

 

И утре денят ще ни посрещне с превалявания в западните райони и облаци над цялата страна. Облачността ще се увеличава и следобед ще превалява и в източните райони. На много места ще прегърмява, като по-интензивни ще са валежите в западните райони и в Странджа.

 

Сутринта температурите ще са от 14 до 19 градуса. Максимални температури ще са между 23 и 28 градуса. Над Черноморието ще има значителна облачност. Следобед по цялото крайбрежие ще превалява и прегърмява, като валежите ще са по –продължителни по южното крайбрежие, където се очакват и силни гръмотевични бури. Температурата на водата ще е от 21 до 23 градуса. Вълнението ще слабо.

 

Над планините също облачността ще е значителна . Преди обед ще прегърмява в Рила и Пирин,а следобед и над Стара планина.

 

Големи наводнения имаше и в редица италиански градове. Сред най-тежко засегнатите е столицата Рим. На места метрото е било напълно наводнено. Вода се е изливала в подземните станции, като истинска река. Само в столицата са получени над 100 сигнала за паднали дървета. Лошото време там обаче не е свършило. Първият летен циклон от Северна Европа ще донесе още валежи в големи части на Италия.

 

Утре дъждовни облаци ще се задържат над източните и южни части от континента, а повече слънце ще има в Западна и Централна Европа. Зоните със значителни количество дъждове са разположени в страните около Алпите,на Балканите и на изток- в Източна Украйна и Европейска Русия. Максималните температури на континента ще са от 20 до 25 градуса. В северните райони ще са по-ниски до 15/16, а по Средиземноморието до 32 градуса.

 

У нас в четвъртък ще започне захлаждане. Валежите ще продължават като по-значителни по количества ще има в централните райони. В Петък повече дъжд се очаква в Източна България.В събота ще превали в севроизточните райони и над планините. В неделя и в понеделник ще е предимно слънчево с постепенно повишение на температурите. 

 

Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg

 

Още по-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg

 

Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg