Максималните температури ще бъдат между 20 и 25 градуса, по-високи в югозападните райони

Утре се очакват дъждове и гръмотевици. Има предупреждение за проливни валежи в голяма част от страната.

 

През нощта на много места ще вали. Преди обед ще превалява главно в Западна и Централна България, а следобед навсякъде ще има гръмотевични бури, като валежите в централните части на Дунавската равнина и Горно-тракийскта низина ще са проливни.

 

Минималните температури ще са от 13 до 18 градуса, по Черноморието до 19. Максималните ще бъдат между 20 и 25 градуса, по-високи в югозападните райони.

 

Над Черноморието ще превалява с прекъсвания по обед. Следобед по цялото крайбрежие ще прегърмява. Температурата на водата е 22-23 градуса. Вълнението по северното крайбрежие ще бъде слабо, а по южното умерено.

 

В планините ще има валежи и гръмотевици, по-сериозни в Стара планина. По високите части видимостта ще е намалена, а по върховете ще духа силен северен вятър. 

 

В Централна и Югоизточна Европа ще бъде облачно и дъждовно. Без валежи и повече слънце ще има по Западното Средиземноморие и в източните райони. По-значителни валежи се очакват в скандинавските страни, Италия и на Балканите.

 

Максималните температури на континента ще са от 20 до 25 градуса, по-високи по Средиземноморието - до 30-32 градуса. Доста хладно ще бъде в Германия със стойности до 16-17 градуса.

 

В петък облачността ще е значителна отново с превалявания и гръмотевици, които следобед от запад на изток ще спират.

 

В събота ще вали само в севроизточните и планинските райони, а в неделя и понеделник вече ще е предимно слънчево и температурите ще се повишат.

 

Във вторник ще е топло за сезона, като следобед е възможно да превали в югозападните райони.