Медийният натиск целял дестабилизацията й, сматат още от трезора

Корпоративна търговска банка АД е стабилна финансова институция, заявяват в писмо до медиите от ръководството на банката.

 

„Банката, която е четвъртата по големина банка в България, продължава да е подложена на преднамерен медиен натиск и спекулации, които целят не само дестабилизирането й, но и рискуват стабилността на цялата банкова система в страната", се казва в писмото.

 

"Опитите да се създаде невярна и подвеждаща представа, че има риск за финансовите средства на вложителите, е манипулация, която, съчетана с разпространяването на слухове, създава неверни и заблуждаващи новини. КТБ е с висока ликвидност и капиталова адекватност", заявяват още от трезора.

 

В писмото се казва още, че КТБ е една от най-социално отговорните и успешни финансови институции за последните години, доказателство за което са редицата престижни награди, които дават ясна и обективна оценка на обществото към цялостната дейност на банката. "Вярваме, че обществеността и нашите клиенти са разумни и няма да позволят една злонамерена медийна кампания да постигне своите користни цели", заявяват от ръководството.