В петък ни очаква последната порция дъждове, а почивните дни ще ни зарадват със затопляне

Тази вечер валежите в източните части от страната ще продължават. Утре жълт код за силен вятър е обявен за 3 области в Източна България.

 

Утрешният ден ще започне със значителна облачност и превалявания в източните райони и повече слънце на запад. Следобед облачността над страната ще се увеличава. В западните и централни части ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, а преваляванията по Черноморието ще продължат.

 

През нощта валежите ще спират, най-късно в североизточните райони. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Сутринта температурите ще са от 12 до 17 градуса. Максималните стойности ще са между 21 и 26 градуса, в югозападните райони - до 28 градуса.

 

Над Черноморието ще има значителна облачност. Ще превалява дъжд с временни прекъсвания. Валежите ще бъдат придружени от гръмотевици, а късно следобед ще започнат да спират. Температурата на водата ще е около 23 градуса. Вълнението ще бъде умерено.

 

Над планините облачността ще е разкъсана, по-значителна в следобедните часове. Над 2300 м, въпреки положителните температури, дъждът ще преминава в сняг. Силни гръмотевични бури ще има над Витоша, Рила и Пирин. По върховете ще духа силен северозападен вятър. На връх Мусала максималната температура ще е около 3 градуса. 

 

Само жителите на Пиринеите и Скандинавския полуостров ще бъдат пощадени от валежите и гръмотевиците. Проливни дъждове ще има в северните части на Испания, в Южна Италия и на Балканите. Максималните температури на континента ще са от 17 градуса в Осло, до 32 в Мадрид. 

 

В събота ще превали в севроизточните райони и над планините. В неделя и в понеделник ще е предимно слънчево и постепенно ще се затопля. Следобедни слаби превалявания са възможни в Добруджа и в планините. Във вторник времето ще се задържи топло за сезона. Следобед ще превали в Западна България. В сряда в южните райони температурите ще достигат до 31 градуса. 

 

Пълната прогноза за времето вижте на Sinoptik.bg

 

Още по-подробна, 24-часова прогноза, може да намерите и в мобилното приложение на Sinoptik.bg

 

Следете на живо пътната обстановка и атмосферните условия само на Kamerite.bg