Калната вода изравя асфалта и помита всичко със себе си, коли са една върху друга

Проливен дъжд се изсипа над Варна. Реки текат по улиците, в кв. "Аспарухово" няма ток от няколко часа. Кварталът е най-пострадал от дъжда. 

 

В центъра от проливния дъжд пораженията са по-малко. Има много щети по автомобили, някои са отнесени от водата. Има случаи и на коли, които са качени един върху друг. Калната вода изравя асфалта и помита всичко със себе си.

 

Движението на градския транспорт е спряно. Скъсана е контактната мрежа на тролеите. Десетки автомобили не могат да се придвижват и трафикът е силно затруднен.

 

Пороят не спира да вали часове наред, засега няма градушка, но няма и вятър, който да разсее облаците. Не е ясно дали има пострадали хора

 

35 литра на кв. м дъжд се излива във Варна. За сравнение месечната норма за валежи за целия месец юни е 60 литра на кв. м. Тази нощ се очакват две нови вълни. Бурята доведе до проблеми с мобилните комуникации. Има сигнали за паднали клони, наводнена е и детската ясла в „Аспарухово”. 

 

Зрители заляха "Моята новина" с множество сигнали за потопа във Варна. Морският ни град буквално бедства. Продължавайте да пращате Вашите сигнали ТУК!

 

Вижте какво разказа репортерът на "Новините на Нова" от Варна Нивелина Нягулова за бедстващия морски град във видеото!