В града е обявен ден на траур. Има хора, които все още са в неизвестност

Трагедия сполетя Варна! Девет жертви, две от които деца,  разрушени пътища,  наводнени сгради, смачкани автомобили, прекъснато електричество. Така изглежда квартал „Аспарухово” след потопа, който заля Варна вчера вечерта. 

 

В града е обявен ден на траур. Има хора, които все още са в неизвестност. 

 

Има разнобой в данните по отношение на жертвите. Според  вътрешния министър Цветлин Йовчев става въпрос за 9 жертви и 3-ма души в неизвестност. Според кмета на града Иван Портних жертвите са 11 и с напредването на деня ще станат повече.

 

„Ситуацията продължава да е тежка. Към момента имаме установени девет потвърдени жертви, от които две са деца. Трима души са в неизвестност. Имаме един загинал в района на Добрич. Там са евакуирани 150 души. 40 са евакуираните във Велико Търново”, заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев.  По думите му ситуацията все още е критична, както във Варна, така и на други места. 

 

Бедствието във ВарнаКметът на Варна Иван Портних заяви, че с просветляването на деня жертвите ще се увеличат.

 

„Вчера беше трагедия, вадехме хората в тъмницата. По моя информация са 11, но мисля, че ще са повече. А държавата просто я нямаше”, заяви Портних.

 

„Кметът не е потърсил нито мен, нито главния секретар. Директорът на областната дирекция два часа безуспешно се опитваше да се свърже с него”, отговори Йовчев. „Има планове, които действат. Изисквайте ги, за да видим дали няма държава, или няма кмет”.

 

„Кметът даваше интервюта, докато моите министри помагаха”, заяви премиерът Пламен Орешарски. „Кметът е неадекватен".