Той беше категоричен, че през цялото време е бил при хората, в калта

„Надявам се загиналите да са девет, имаме информация, че жертвите са 11”, каза кметът на Варна Иван Портних. По думите му в целия квартал има екипи на Пожарната и Гражданска защита.

 

На обвиненията на премиера Пламен Орешарски, че той е действал неадекватно, Портних отговори, че това е „цинизъм”. „Не бих влязъл в коментар, но вчера, когато всички бяхме до ушите в кал и вода, там нямаше държава, нямаше премиер. Направиха щаб към 12 часа през нощта. Единственият, който се появи на терен, е министър Папазов, като той дойде след един часа през нощта”, заяви Портних.

 

По думите му заедно с хората от общината и Българският червен кръст са вадили хората от домовете им. „Отзоваха се и много граждани”, допълни той.

 

Портних съобщи, че се е опитвал да се свърже с премиера Пламен Орешарски от 20 часа вечерат вчера, но така и не е успял. „Стотици хора ще потвърдят къде сме били ние – в калта, във водата, при хората”, категоричен беше кметът.

 

„Няма как да оценим щетите към момента, но те са големи”, заяви кметът на Варна и добави, че очакват помощ от държавата.

 

Целия разговор с Иван Портних гледайте във видеото.