Най-вероятно то ще бъде отменено, след като бъдат разчистени пътищата

Бедственото положение в Oбщина Аксаково беше отменено. Възстановителните работи ще продължат и днес, 22-ри юни. Все още няма сигурна информация за двете изчезнали деца по време на наводненията в четвъртък. 
 
Остава проблемът с разрушения мост на входа на село Ген. Кантарджиево в посока от Албена към селото. Той е проходим само в едното платно. Проблем има и с пътя, който е около моста, затова ще се направи корекция на дерето и основен ремонт на моста в посока с. Ботево. Екипи работят по отводняването на с. Долище. 

Още по темата

 
Първите комисии, които ще оценяват щетите от наводнението в Добрич, започват работа днес.  
 
Остава бедственото положение в Община Велико Търново. Разчиства се пътят към селата Габровци и Шодековци, комисии вече описват щетите в Килифарево и Дебелец, в Асенова махала във Велико Търново. Провеждат се срещи и със земеделски производители, чиито ниви са залети. 
 
До 1 месец ще бъде оправен проходът „Хаинбоаз”. Камиони изсипват камъни, за да укрепят пътя и да започнат ремонтните дейности през следващата седмица. 
 
Кметът на Велико Търново Даниел Панов заяви, че по всяка вероятност бедственото положение ще бъде отменено със заповед в утре, 23-и юни, когато бъдат разчистени пътищата.