"Нови свлачища заплашват Варна след потопа", пише ежедневник

„Кошмарът продължава”, пише на първата си страница в. „Труд”. Две деца продължават да са в неизвестност, след потопа, залял кв. „Аспарухово”. От децата няма и помен от четвъртък вечерта. Държавният глава и еврокомисарят Кристалина Георгиева посетиха на място пострадалите във Варна и Добрич. Бедственото положение и в двата града остана в сила и съботния ден. Плевнелиев пое ангажимент всеки пострадал от пороя да бъде компенсиран, но „не на калпак и не с еднакви суми”.
 
Огромна част от повредените автомобили са неизползваеми. Варненци си търсеха колите, затрупани от клони и от други автомобили, пише в. „24 часа”.
 
„Мародери плъзнаха след потопа”, съобщава в. „Телеграф”. Обират коли и къщи в кв. „Аспарухово” и Добрич. Цигански банди дерибействат във варненския квартал, алармира 19-годишният Калин Петков при среща с кмета на Варна – Иван Портних. Броени часове, след като Добрич бе залят от вода, бандити се вмъкнали в къща на ул. „Копривщица” и отмъкнали два телевизора. Улицата се намирала в един от най-засегнатите райони в града. 
 
Още заглавия от печата:
 
„2000 имота без ток, вода няма”
 
„Нови свлачища заплашват Варна след потопа”
 
„Над 1000 доброволци помагат в Аспарухово”
 
„Зърното под вода”
 
Целия преглед на печата гледайте във видеото.