От организацията внесоха сигнал за организирана престъпна група от Василев, Пеевски и Бареков

Основната част от сигнала, подаден от „Протестна мрежа” до прокуратурата, е срещу Делян Пеевски. Това обясниха Николай Стайков, Асен Генов и Иво Божков от „Протестна мрежа”. 

 

От организацията внесоха сигнал в прокуратурата за наличието на организирана престъпна група при Цветан Василев, Делян Пеевски и Николай Бареков. 

 

Две трети от сигнала е срещу Делян Пеевски”, заяви Асен Генов. „Този сигнал анализира едни порочни взаимоотношения, свързани с икономическа власт, трансформацията ѝ в обществено влияние, което се генерира в политическа власт и се връща отново в икономическа”, допълни Асен Генов. 

 

В сигнала на „Протестна мрежа” е включено имотното състояние на Делян Пеевски.

 

„Политици и хора от медийния бизнес твърдят, че той притежава или контролира огромно количество медии и фирми, ползва имоти, контролирани от тези фирми. Цялото това нещо не може да бъде обяснено от неговото декларирано имотно състояние”, заяви Асен Генов.

 

Освен това в сигнала имало информация, че депутатът от ДПС е придобил в последните години имоти за над 150 000 долара. 

 

„Една от фирмите, които притежава Пеевски, има имот в Гърция. Проблемът е, че това голямо имение не е декларирано”, заяви Иво Божков. 

 

Имаме доказателства, че въпросният човек се разпорежда с имоти с офшорен собственик като със свои. В частта "разминаване" сме стигнали до над 100 луксозни имота. В обособена част има разследване за връзките за кредитите, отпускани от КТБ”, допълни Николай Стайков.

 

Цялото интервю гледайте във видеото!