Костадин Костадинов: Написах това, което видях

Разразиха се люти спорове в социалната мрежа заради публикация в блога на Костадин Костадинов, общински съветник от Варна. Статията е озаглавена "Защо нямаше нито един циганин-доброволец”. 

Още по темата

 

Един от отговорите на този въпрос е "...защото паразитът не може да помага. Паразитът може само да вреди... Тази нечовешка сган просто няма място в нашата държава...”.

 

Костадин Костадинов е участвал като доброволец във Варна още от първите часове след трагедията.

 

"Написах това, което видях. Докато ние чистехме калта на хората, в един от пунктовете на БЧК получихме сигнал, че огромна опашка от роми от друхи махали, които не са пострадали, се редят за помощи”, разказа в "Здравей, България” Костадинов.

 

На въпрос кой е трябвало да създаде организация по този въпрос, общинският съветник коментира, че едва ли от БЧК са предполагали, че в момента, в който Варна скърби, някой ще дойде и ще развива подобна дейност

 

"Не съжалявам за думите си и затова, че съм казал истината”, добави Костадин Костадинов.

 

"Това са хора, които са граждани на България, но съвсем друг въпрос е, че държавата не е в състояние да ги интегрира. Точно такива ситуации ни показват несполуките в това отношение”, на мнение е проф. Михаил Неделчев, предподавател в НБУ.

 

Според него, не трябва да разгръщаме етнически квалификации, които нямат нищо общо с европейското самосъзнание.

 

"Точно такива екстремни ситуации трябва да станат повод за българското общество да се замисли над този голям проблем”, допълни проф. Неделчев.