Ангелов: Не съм убеден, че БСП трябва да демонстрира такава всеядност и че сме готови за коалиции с всички

"Сергей Станишев излъга, защото първо каза, че няма да става евродепутат”, коментира в "Здравей, България” депутатът от "Коалиция за България” Страхил Ангелов. 

Още по темата

 

Той поясни, че не е изненадан от решението му, нито пък се чувства "изоставен и предаден” от негова страна.

 

"Не съм убеден, че БСП трябва да демонстрира такава всеядност и че сме готови за коалиции с всички. По принцип аз също съм "за” политически диалог, защото България се намира в доста сложна ситуация. Но коалиционни формати на безпринципна основа не мисля, че е редно да се правят”, на мнение е Ангелов.

 

На въпрос кога според него трябва да са изборите, той коментира, че БСП няма в какво повече да убеждава българското общество. 

 

"За нас не беше изгодно избори час по-скоро. Може би за Станишев персонално е било добре, но не съм убеден, че за БСП щеше да е така”, допълни депутатът от "Коалиция за България”.

 

Попитан дали скандалите около Делян Пеевски имат връзка със събитията в БСП, Страхил Ангелов отговори, че това най-вероятно е така.

 

"Пеевски е народен представител от ДПС, който подкрепи това правителство. В настоящия момент обаче смятам, че коалиционният формат между ДПС и БСП в този парламент е изчерпан”, допълни Ангелов.