Той съобщи това на излизане от съдебната зала, където беше гледана мярката му за неотклонение

Нападателят на Ахмед Доган влиза в политиката. Октай Енимехмедов ще се яви на предсрочните избори като независим кандидат. Това обяви лично той на излизане от съдебната зала.


Ще трябва, обаче, да започне да гради политическа кариера под домашен арест, защото днес апелативните съдии отказаха го освободят. За нападението над почетния председател на ДПС, Енихмехмедорв беше осъден на три години затвор на първа съдебна инстанция.

 

Той твърди, че на предстоящия предсрочен вот ще е независим кандидат. Има обаче своите политически прострастия. Първото, с което Енимехмедов би се заел в политиката е - изкореняването на  корупцията

 

Дали все пак Енимехмедов няма да се появи в някоя партийна листа, ще покажат предсрочните избори, за които все още чакаме дата. 

 

 

Припомняме, че през февруари Софийският градски съд осъди на 3 години и 6 месеца Октай Енимехмедов. Той беше признат за виновен за закана за убийство и оправдан по обвинението за опит за убийство на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. През март Софийският градски съд пусна Енимехмедов под домашен арест.

 

Делото в Софийския апелативен съд е след протест на прокуратурата. Тя не е съгласна с присъдата именно в частта, с която е прието, че няма доказателства за опит за убийство.

 

На 12-тата национална конференция на ДПС на 19 януари 2013 г., докато Ахмед Доган изнасяше доклада си, Октай Енимехмедов излезе на подиума с пистолет в ръка и го насочи към главата на политика. Пистолетът обаче засече.