Лидерът на ГЕРБ промени решението си и все пак ще отиде на консултациите в петък

Промяна в плана за датата на предсрочните избори обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

„Ще отида на консултациите, защото считам, че в средата на септември могат да се направят избори”, заяви Борисов пред журналисти.

 

Миналата седмица в кулоарите на парламента той скъса споразумението от КСНС и обяви „война до дупка и реваншизъм" на БСП и ДПС, като добави, че този петък няма да присъства на консултациите с политическите лидери за датата на изборите. Сега обаче променил мнението си, тъй като „държавата катастрофира”.

 

Изправя ми се косата за всяка седмица какво още могат да направятТози един месец агония може да се спести на държавата, иначе могат да съборят още някоя банка и да стане непоправима катастрофа, макар че тя и сега е непоправима”, на мнение е Борисов.

 

Малко по-късно той заяви, че няма как да говори с БСП и ДПС, „ако не признаят банкрута и катастрофата”. Според него държавата вече не може да се оправи без Международния валутен фонд. Бойко Борисов призова управляващите да излязат, да обявят банкрута на държавата и да докарат МВФ. 

 

В изказването си лидерът на ГЕРБ не пропусна да коментира и ситуацията около КТБ и БНБ, като според анализа му с „това, което направиха, вече лишиха България от всички резерви, защото като е в Българската банка за развитие гаранционният фонд, какво ще гарантира другите банки”.